MENORCA I EIVISSA. DUES ILLES, DOS RELATS HISTÒRICS I ECONÒMICS

MENORCA I EIVISSA. DUES ILLES, DOS RELATS HISTÒRICS I ECONÒMICS

LÓPEZ CASASNOVAS, GUILLEM

12,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Editorial:
EDICIONS DOCUMENTA BALEAR
ISBN:
978-84-17113-29-2
Páginas:
96
Encuadernación:
Bolsillo
12,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Añadir a favoritos

Menorca i Eivissa, dues illes del mateix arxipèlag i de dimensions equiparables, mostren models de creixement prou diferenciats. Tanmateix, d’una manera recurrent aflora a Menorca el debat sobre la conveniència o no de seguir les pautes de creixement que, en aparença, fan que Eivissa sigui un model d’èxit enfront del presumpte ensopiment de Menorca.
Aquest treball, doncs, cerca d’analitzar les raons d’un desenvolupament tan divers com el registrat a Menorca i a Eivissa, el paper del llegat històric de cada illa i de la  política ins­titucional seguida, així com d’altres factors idiosincràtics que hi poden haver coadjuvat. L’estudi s’inscriu en l’àmbit de l’economia institucional, i vol aplicar una anàlisi de similituds i diferències per poder entendre les claus de la distinta evolució de dues illes aparentment semblants, com és el cas de Menorca i Eivissa.
El text acaba amb unes consideracions actuals de com les xifres macroeconòmiques de la seva evolució més recent es tradueixen en nivells de benestar per als habitants respectius de cadascuna de les illes, en un debat encara no tancat.

Artículos relacionados